א. מצוה להדליק נרות בליל חג השבועות לכבוד יו"ט וצריך לברך לפני ההדלקה: "ברוך אתה ה’ אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של יום טוב". ונכון שלא יברכו הנשים ברכת "שהחיינו" בעת הדלקת הנרות, אלא יסמכו על ברכת "שהחיינו" שמברכים בקידוש שעל הכוס.
ב. להדליק מערב יום טוב נר נשמה של 24 שעות, לצורך העברה מאש לאש.
ג. הקידוש בליל חג השבועות בברכת שהחיינו צריך להיות אחר צאת הכוכבים דכתיב "שבע שבתות תמימות תהיינה".
ד. חייב אדם לאכול פת בסעודת יום טוב בלילה וביום, וחייב לכבוד יו"ט לאכול סעודת בשרית. מותר לאכול סעודה חלבית בליל יום טוב, מי שעונג הוא לו.
ה. יזהרו שלא לדבר שיחת חולין כל הלילה, וצריך להם שמירה גדולה בזה בלילה זו מפני דכל עת שיש אסיפה מאנשים הרבה, דרכו של יצר הרע להכשילם לדבר דברי חול ומדבר לדבר יבואו לדברים אסורים של שחוק ושל לשון הרע. ויזהרו ללמוד כלל סדר הלימוד של זאת הלילה בחשק גדול ובשמחה רבה והתלהבות הלב, כי הלימוד המתוקן לזאת הלילה עושה פרי גדול למעלה וממשיך לנפש אדם קדושה וטהרה, ושבתות תמימות תהיינה. רבינו האר"י ז"ל החמיר מאוד בעניין השינה בזאת הלילה, יותר מליל הושענא רבא וכנזכר בשער הכוונות בדרוש הלילה הזאת.
ו. סדר הלימוד בלילה הזו: תחלה תנ"ך ותרי"ג מצות ואח"כ המדרש ואח"כ האדרא רבא ואין ללמוד משניות בליל שבועות.
ז. בשעת לימוד הלילה אם לא עקר מקומו, על מה שבירך בתחילה אינו מברך שוב, רק אם יצא לחוץ צריך לחזור ולברך.
ח. יש להקדים לקרוא קריאת שמע חצי שעה לפני חצות הלילה.
ט. עניין חשוב לטבול כחצי שעה לפני עמוד השחר – 3:40.
י. אדם שהיה ער כל הלילה, צריך לומר את כל ברכות השחר וברכות התורה לאחר עלות השחר – 4:10.
יא. תפילת שחרית ומוסף יתפלל בהתלהבות ובזריזות כדי שלא תחטפנו שינה באמצע ויבא לידי טעות, וידוע כי גמר תיקון ספירת העומר ולימוד ליל חג השבועות יהיה בתפילת מוסף, לכן צריך להזדרז בה הרבה כי הכל הולך אחר החיתום.
יב. לימוד התהלים ביום השבועות הוא צורך גדול, שבו נפטר דוד המלך עליו השלום, ויעלה לרצון יותר. ולכן כל אחד ילמד התהלים כולו ביום השבועות, ויזהר לדלג לשון מחילה וסליחה של עונות ופשעים האמור בבקשות המתוקנים לאומרם קודם תהלים ואחר תהלים כי יו"ט הוא.
יג. כל מלאכה האסורה בשבת אסורה ביום טוב, ולא הותר ביום טוב אלא רק מלאכת אוכל נפש, וכל דבר שאסור לישראל לעשותו ביום טוב אסור לומר לגוי לעשותו.
יד. ע"י העברה מאש לאש מותר לעשות מנגל ביום טוב, למרות שבהנחת הבשר הגחלים מתעממ מעט, וכן על ידי הנפנוף, כיון שהמטרה הכללית היא הגברת האש ולא כיבויה והדבר נעשה כחלק מהבישול. אסור לכבות האש ביום טוב לכן אסור לכבות אחר כך את הגחלים, ואת האש יש להעביר מאש קיימת ולא ע"י מצת אלקטרוני.
ויהי רצון שיבנה בית המקדש ונזכה להביא ביכורים בחג השבועות, יראו עינינו וישמח לבנו בביאת הגואל במהרה בימינו אמן.