בס"ד

14.1.2025 | י"ד טבת התשפ"ה

0

פוסטים עלו השבוע

החדשות החמות:

>> חדשות > חדשות משני

השגריר נכלא במתקן קורונה

שגריר ישראל באוזבקיסטן בדימוס מר אדי שפירא נדבק בקורונה ונכלא בניגוד לרצונו במתקן ממשלתי סיני לעשרה ימים * כל זאת בצל המחאה הרחבה של אזרחי סין על ההגבלות החמורות 

על רקע גל ההפגנות החריג במדינת הענק במחאה על הסגרים ומדיניות הקורונה הנוקשה, הקונסול הכללי של ישראל בשנגחאי, אדי שפירא, נדבק בנגיף ונלקח בניגוד לרצונו לבית חולים ייעודי לחולי קורונה והוחזק בו במשך 10 ימים. לדבריו, הוא הוחזק ב"תנאים שמזכירים בית כלא".

"מנסה להתאושש ממה שעבר עליי השבוע", כתב שפירא בפוסט שפרסם בפייסבוק לאחר שנמצא שלילי לנגיף ושוחרר מבית החולים. "חליתי בקורונה והבראתי לגמרי, גם לא היו לי תסמינים מי יודע מה קשים. הבעיה שזה תפס אותי במקום הכי לא נכון עלי אדמות – בסין. כאן עדיין מתייחסים למקרי הדבקה באותה חומרה כאילו לא עברו שלוש שנים. הם לא למדו דבר ודוגלים בהפרדה מוחלטת של מי שנחשף לחולים. את החולים עצמם מאשפזים בבתי חולים ייעודיים. לא עזר כלום וגם אני מצאתי את עצמי בבית חולים כזה למשך 10 ימים. שום דבר לא מכין אותך לחוויה – גם לא עיסוק מקרוב בנושא במשך יותר משנתיים". 

"מצאתי את עצמי בחדר בין שני מסדרונות, סוג של אקווריום, שתי מיטות בתפוסת יחיד, שתי דלתות אוטומטיות שנפתחות בשלט רחוק ופתח קטן דמוי חלון להכנסת מגש 'אוכל'", תיאר הקונסול בפוסט. "הימים עוברים בציפייה לשתי תוצאות שליליות במיוחד, בהפרש של 24 שעות בין הבדיקות. תנאים שמזכירים בית כלא. 10 הימים הכי הזויים שניתן להעלות על הדעת. לא מומלץ לסובלים מקלסטרופוביה ובעצם לאף אחד".

כמה ערים בסין הודיעו בשבוע האחרון על הסרת חלק מהגבלות הקורונה, למרות העלייה במספר הנדבקים, והן מקלות בימים אלה את ההנחיות. המגמה צפויה להימשך, ולפי ההערכות- הרשויות בסין אמורות להודיע בקרוב על הקלות בכמה אזורים. השינוי במדיניות מגיע אחרי הפגנות חריגות נגד שלטונו של הנשיא שי ג'ינפינג, וברקע פגישה של שי עם בכירים אירופאים שבה הכיר בתסכול של הציבור ובעובדה שזן האומיקרון מסוכן פחות מזנים אחרים של הנגיף. לפי רויטרס, רק לאחרונה החל השלטון הסיני להכיר בכך שהאומיקרון אינו קטלני כמו זנים אחרים של הקורונה

בהפגנות נשמעו קריאות לנשיא שי ג'ינפינג ולמפלגת השלטון הקומוניסטית להתפטר – קריאות מאוד לא שגרתיות בסין הדיקטטורית, שמקפידה בדרך כלל לדכא כל גילוי של מחאה. בניסיון לדכא את גל המחאה הנרחב ביותר בסין בעשרות השנים האחרונות, המשטר הקומוניסטי שם הרחיב את הנוכחות המשטרתית שלו בערים הגדולות, רודף אחר פעילי מחאה ואף שיגר גם איום לפעול נגד מה שכינה "כוחות עוינים". ברחבי המדינה דווח על עימותים בין שוטרים למפגינים מאז שהחלו המחאות.

נגישות