ועדת הכלכלה החלה להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ ישראל אייכלר וחברי כנסת נוספים, לתקן את חוק התקשורת על-מנת לאפשר למנויי שירות וציוד תקשורת או קבוצת מנויים, להסכים להגביל או לחסום שירותים מסוימים, בהם חיוג למספרים מסוימים או לקבוצות מספרים וכן הגבלת קבלת שיחות ממספרים או קבוצות מספרים מסוימים.
כבר בפתח הדיון התייחסו ח"כ עודד פורר וח"כ אימאן ח'טיב יאסין לאפשרות שהצעת החוק תפגע ברפורמת ניוד המספרים וברפורמת הסלולר בכלל. שר התקשורת ח"כ שלמה קרעי, הבהיר כי לא תהיה שום פגיעה בניוד המספרים. "אנחנו כאן רק כדי לבטל את הגזירה של הנדל (שר התקשורת הקודם, יועז הנדל) שניסה להתערב לחרדים איך לנהל את החיים שלהם", אמר השר.
היו"ר דוד ביטן הוסיף כי גם ח"כ יפעת שאשא ביטון הזהירה אותו כי ההצעה תבטל את הרפורמה שיזם שר התקשורת דאז משה כחלון ותעלה את המחירים. השר קרעי השיב: "שטויות" והוסיף: "הצעת החוק שמלווה על-ידי גורמי המקצוע במשרד, לא תפגע בניוד ובתחרות בין חברות הסלולר ובמחירים השווים לכל נפש". בנוסף אמר השר, כי "נציגי הסיעות החרדיות בדרך להגיע להסכמה באשר לוועדה שתייצג את כל נציגי הסיעות". ביטן הבהיר כי הוא לא מתכוון להמתין יותר מדי זמן והוא יסיים את הטיפול בהצעה בשבועות הקרובים. "אם לא תגיעו להסכמות – אעביר את זה איך שאני מבין", אמר היו"ר לחברי הכנסת מהסיעות החרדיות.
המנכ"ל בפועל של משרד התקשורת, מימון שמילה, השיב כי ניתן יהיה להתנייד בין קומות כשרות של חברות הסלולר השונות, באותן כללים. בנוסף הסביר, כי הקווים הכשרים פתוחים למוקדי חירום עם שלוש ספרות – מוקדי החירום של המדינה ומוסדותיה. הוא הסביר, כי גם מוקדי חירום עם ארבע ספרות אינם חסומים וכי יש ועדה במשרד התקשורת שמקצה את המספרים וניתן לפנות אליה להסדיר זאת.
בתום הדיון שב ביטן והבהיר כי הוא מתכוון לסיים את הטיפול בהצעת החוק בשבועות הקרובים, ואם לא תהיינה הסכמות אזי ההכרעות תתקבלנה בדיון הבא בוועדה.