בס"ד

6.10.2024 | ד' תשרי התשפ"ה

0

פוסטים עלו השבוע

החדשות החמות:

>> מגזין

על הציבור 

שלמה זלמן סיונוב, בן 34, וממלא מקום ראש העיר אור יהודה # רק קדנציה ראשונה במועצת העיר, אך מאחוריו רזומה שלא היה מבייש עשרות שנים של נבחר ציבור # איך הוא הגיע לתפקיד עליו מעולם לא חלם? – פוליטיקה! ומה הוא עושה בתוקף תפקידו? # 'אחד למען כולם' 

מאת: בן יגודייב

בוכרים בוחרים ש"ס 

"לפני פחות מחמש שנים, לקראת הבחירות המוניציפליות של שנת 2018, תנועת ש"ס באור יהודה הבינה את הצורך לשבץ ברשימת המועצה לאור יהודה מועמד מהקהילה הבוכרית, חיפשו בחור צעיר ונמרץ דובר בוכרית, מתוך היכרות קודמת הם פנו אליי, ולאחר הסכמתי שובצתי במקום השני ברשימה".

חברי המועצה 

"יחד עם חבריי, חברי המועצה מהקהילה הבוכרית: מר אברהם בורוכוב, מר יחיאל מושייב והגב' ז'אנה כהן. אנחנו פועלים בשיתוף פעולה למען הקהילה הבוכרית, מארגנים פעילויות תרבות, כגון: ערבי שירה לנשים, טיולים ברחבי הארץ בדגש על המורשת הבוכרית, חלוקת מצות וסלי מזון לחג הפסח בשיתוף גבאי בתי הכנסת. על אף שאנחנו חברים בארבעה מפלגות שונות, אנחנו פועלים יחד לקדם אינטרסים לקהילה, אנצל במה זו כדי לקרוא לנציגי הקהילה הבוכרית בכל עיר לעבוד בשיתוף פעולה ואחדות, ביחד אנחנו כוח".

ממלא מקום

"הבחירה בי לתפקיד ממלא מקום ראש העיר היא משרת אמון של ראש העיר בעשייה הציבורית שלי, ומתוך הערכה של ראש העיר הגב' ליאת שוחט לפעילותי למען הכלל. את התפקיד אני אמנם ממלא מתוך ההתנדבות".

קואליציה

"אני חושב שחשוב מאוד שנציגי הציבור, ובמיוחד נבחרי תנועת ש"ס, יהיו חברים בקואליציה, כדי לשרת את הציבור שבחר בנו, להיות הגשר והשופר של הציבור ולתת לו את השירות הנדרש, והלכה למעשה את השליחות שבשמה נבחרנו- עושים מתוך הקואליציה".

חיידק פוליטי

"ממש לא! הגעתי ממשפחה מאוד צנועה, הוריי הם בעלי מלאכה שעלו מהעיר נבואי שבאוזבקיסטאן, כשהגענו לישראל יחד עם גל העלייה של שנות התשעים, הוריי בחרו באורח החיים החרדי והדתי. אבא שלי לא רב קהילה, במשפחה שלי לאף אחד אין התעניינות פוליטית, לא קיבלתי את התפקיד בירושה ולא בייחוס, נסחפתי לפוליטיקה מתוך העשייה הציבורית למען התושבים".

מכתב מאליהו

"בית הספר ותלמוד התורה באור יהודה שבו למדתי בגילאי היסודי. כשסיימנו כיתה ח', חלק גדול מחבריי וכמעט כל בני העדה הבוכרית בחרו ללמוד בישיבת 'שערי ציון', אני בחרתי ללמוד בישיבת 'בית שמעיה', כך שניתן לומר שלא גדלתי במסגרות התורניות הבוכריות המוכרות, והנה בסופו של דבר מצאתי את עצמי כנציג העדה הבוכרית במשמרת מלאה".

יריית פתיחה

"הפעילות הציבורית הראשונה שלי החלה בסך הכל לפני קצת יותר מחמש שנים. התחלתי לפעול בקרב הקהילה בארגון תוכניות לימוד 'אבות ובנים', והמשכתי בפעילות לילדים 'תהילים'. לאחר מכן המשכנו בתוכניות של סדנאות להעצמה אישית, שבתות קהילתיות ועוד, כך מצאתי את עצמי מתקדם בפעילות לתוך העשייה הציבורית".

אנשים טובים באמצע הדרך 

"לא הייתה לי עמותה, לא בית כנסת שניהלתי, לא מפלגה וגם לא תקציב, את כל הפעילות ארגנתי בזכות תרומות של אנשים טובים שראו את העשייה הברוכה והבינו את הנחיצות והתועלת. הצלחתי בזכות גבאי בתי הכנסת שנתנו לי קורת גג לפעילות".

אחד בשביל כולם 

"מהרגע בו נבחרתי למועצת העיר ובמיוחד מאז מוניתי למ"מ, אני משתדל לתת מענה לכל גווני האוכלוסייה בעיר, מכל המגזרים והעדות, ובכל תחום שבאפשרותי. הרבה מזמני אני משקיע למען התרבות ולשירותי הדת, יש לי היכרות כמעט עם כל בתי הכנסת בעיר, הגבאים ורבני הקהילות, ועובד בשיתוף פעולה כמעט עם כולם. וברוך ה' הגעתי להישגים שיכולים להעיד על עשייה ברוכה מאוד".

שבת שירה 

"בשבת הקרובה – פרשת בשלח הנקראת 'שבת שירה', אנחנו מארחים בעיר שני פייטנים, חננאל מהדני וישי ברסאנו. מתוך דאגה לכלל האוכלוסייה, דאגנו שהם יתארחו בשמונה בתי כנסת שונים, מהקהילה הבוכרית, הפרסית, המרוקאית והעירקית. כדי למקסם את האפשרויות הניתנות למימוש מהאירוח. כל אחד מהחזנים ישתתף ב-קבלת שבת וערבית של שבת, עונג שבת, שחרית ומנחה כל תפילה בבית כנסת אחר".

חברותא

"כחבר מועצת העיר הקמתי את 'חברותא' – המרכז הקהילתי החרדי, דבר שלא היה קודם לכן בעיר. המרכז הקהילתי נותן מענה לתרבות חרדית כאן באור יהודה, לציבור שלא נהנה מכל שאר אירועי התרבות. במרכז הקהילתי ישנן תוכניות רבות, כגון: חוגי העשרה וסדנאות לבנים ולבנות, קורסים להכשרה מקצועית, במקביל אנחנו מקיימים פעילויות כגון ערבי תרבות, הופעות זמר, מלגות לאברכים, סרטים והצגות לנשים ונערות חרדיות, הרצאות ועוד". 

נוער חרדי מנותק 

"במהלך הקדנציה הקמנו את יחידת 'נוח"ם – נוער חרדי מנותק'. ישנם נערים ונערות ממשפחות חרדיות שלהורים שלהם אין את הכלים להתמודד עם ההתנהגות שלהם שלפעמים יכולה להיגרר לפשיעה ואלימות. הילד או הילדה לא רוצים להקשיב להורים, לא רוצים שיגידו להם מה לעשות, ובמקביל ההורים לא יודעים איך להתמודד, הם לא מסכימים לפנות לייעוץ אצל מי שאינו חרדי, שלא תמיד מבין את התרבות והתקשורת החרדית, ואני ממלא את מקום האוזן הקשבת והעובד הסוציאלי. ב-נוח"ם אנחנו מעסיקים מטעם העירייה אנשי מקצוע, לאחרונה אף הוצאנו מכרז לעו"ס חרדי לבנים, ועו"ס חרדית לבנות, וב"ה הצלחנו לפתור בעיות רבות".

אוזן קשבת

"ישנם אגפים מוניציפליים שהם בסמכות ממלא מקום ראש העיר, כמו – ביטחון, חירום, מיגור אלימות, ועוד. וכמובן יש את צרכי הפרט, אנשים שניגשים אליי עם בעיות ארנונה, ביטול דו"ח, סיוע ברישום לגן ילדים, סכסוכי שכנים ועוד. לא כולם ניגשים ויכולים להגיע לראש העיר, יש תפקידים במתן מענה וסיוע לאדם הפרטי שמתאימים לממלא המקום".

תנועת ש"ס

"התנועה המוניציפלית הגדולה בישראל, קרוב ל-200 נציגים ברחבי הארץ במועצות עירייה ומועצות אזוריות. תנועת ש"ס, המייצגת את הציבור הספרדי הדתי והחרדי, גם בעיריות וברשויות, זוכה לאמון גדול מאוד של מאות אלפי בוחרים מקרב ציבור הבוחרים".

 נציגות בוכרית פוליטית

"אני חושב שהגעתי לתפקיד הבכיר של ממלא מקום ראש העיר כדי לשרת את הציבור הבוכרי שבשמו נבחרתי. זה התפקיד הבכיר ביותר לבן קהילה בוכרית, הישג מרשים ומכבד לקדנציה ראשונה שמוכיח על העשייה האמיתית למען תושבי העיר". 

היה כדאי 

"תחום העזרה לנזקקים הוא תחום שעד מגפת הקורונה לא התעסקתי בו, רק לאחרונה התחלתי לעסוק בתחום, ואני נפגש פנים בפנים עם הקושי הכלכלי האמיתי של משפחות, עשרות משפחות שנכנסו למעגל העוני, קושי כלכלי גם למשפחות שאינן מוכרות ברווחה. יחד עם עמותת 'יד עזרה ושולמית', הגענו כיום למצב שבו אנחנו מחלקים סלי מזון רבים מדי שבוע, למשפחות אברכים ובני תורה ברוכות ילדים, זה ממלא אותי סיפוק עצום, רק בשביל זה היה כדאי כל ה-5 שנים כחבר מועצה".

ליאת שוחט

"במפגשים הארציים של נציגי תנועת ש"ס, אני אומר לחבריי: "הלוואי ויהיה לכם ראש עיר כמו ליאת שוחט, היא יודעת לכבד כל חבר מועצה בתפקיד שלו, חבר המועצה לא מרגיש 'חותמת גומי' או 'בועת אוויר'. סמכות היא סמכות מלאה, גיבוי מלא והבנה שכל אחד יפעל לפי האני מאמין שלו. האצלת סמכויות אמיתית ולא בכאילו, ליאת נותנת קרדיט לחברי המועצה ולא לוקחת אותו לעצמה כמו לפעמים בערים אחרות. בנאומים, באירועים ובכנסים היא מפרגנת לממונה, ונבחר הציבור או אחראי התחום לא מרגיש שהוא רק פורמאלי ובשביל הפרוטוקול, היא נותנת כבוד ובמה, וזה הדדי, לא מפחדת מהאצלת סמכויות. למדתי ממנה הרבה בחיים".

מנורה

"עיתון שנותן לי במה בטור שבועי. אין לי פייסבוק ולא טוויטר, אין לי אפשרות ליצור תקשורת דרך הרשתות החברתיות, את המקום שלהם ממלא עיתון 'מנורה' וזה ממנף אותי. חשוב לי שהקוראים, בני הקהילה הבוכרית, ידעו את ההשקפה הדתית".

קונגרס יהודי בוכרה

"אני עומד בקשר רציף עם מנכ"ל הקונגרס הרב יהודה בלוי, כמו כן עם מנהלות בתי הספר של רשת 'אור אבנר' באור יהודה, בית הספר היסודי 'אור מנחם' לבנים ו'אורות' לבנות, בית ספר התיכון לבנות 'אור חנה' והישיבה התיכונית 'יעדים', השגנו תקציבים לאירועים לבתי הספר, אין ספק שקונגרס יהודי בוכרה יחד עם נשיא הקונגרס מר לב לבייב דואגים בהצלחה ופועלים למען החינוך של ילדי הקהילה, חלק גדול מההצלחה והמעמד של הקהילה הבוכרית בארץ ובעולם הם בזכות הפעילות והעשייה של קונגרס יהודי בוכרה".

הרב ציון כהן 

"רב העיר אור יהודה, המנהל את הרבנות וענייני הדת בעיר ביד רמה. אני עומד עם הרב ציון כהן בקשר יום יומי. לי אישית ולרבים אחרים, הרב נותן הכוונה, ייעוץ והשראה, ביוזמתו הקמנו לאחרונה ממש, בית דין לענייני ממונות, שיטפל בענייני – צוואות, ירושות, סכסוכי ממון, סכסוכי שכנים וכיו"ב".

לא מוותר 

"על לימוד גמרא עם הילדים. יש לי שני בנים, מאיר ושמעון, בגילאי 11 ו-10. ומעבר לכל הפעילות הציבורית אני לא אוותר על הלימוד המשותף עימם. הם גם משתתפים בפעילויות הרבות שלנו ברחבי העיר, הם תמיד לצדי, כך אני מחנך אותם לאחריות כלפי כל יהודי".

נגישות