” בואו לא נשכח להשקיע במשפחה ובילדים שלנו. הם קודמים לכל. אם אין לנו את זה, חבל להתקדם למקומות אחרים. הילדים שלנו הם העתיד האמיתי שלנו. את חשבון הבנק שלנו לא ניקח אתנו אחרי מאה ועשרים”.

בפרשת השבוע אנו קוראים על אחד האירועים המעניינים שהתרחשו בכניסתם של בני ישראל לארץ ישראל. בני שבט גד ושבט ראובן התאהבו בחלקת האדמה שלפני הכניסה לארץ וביקשו ממשה רבינו רשות להתיישב בה ולא להיכנס אל תוך ארץ ישראל.

התורה מתארת את הפנייה שלהם אל משה: הם ניגשו אליו ואמרו שהם מוכנים ומבקשים לבנות גדרות לצאן ובתים לילדים.

בתשובה של משה אליהם הוא מאשר להם את העניין אבל הוא הופך את הסדר – קודם תבנו בתים לילדים ואחר כך גדרות לצאן. הוא הקדים את הילדים לפני בעלי החיים.

רש”י מסביר על כך שבדברים של משה רבינו אליהם טמון רעיון: אותם שבטים למעשה יחסו חשיבות גדולה יותר לרכוש שלהם מאשר לילדים שלהם ולמשפחה שלהם, בא משה רבינו ומראה להם סדר עדיפויות נכון וראוי בחיים – קודם כל הילדים, אחר כך הכסף.

*

ראיתי בחיי הרבה אנשים שמחפשים סגולות לעשירות. כולם רוצים לזכות בעושר, בחיים נוחים, ומוכנים לשם כך להקדיש חיים שלמים ואת כל המאמצים והשנים הכי יפות וטובות שלהם.

בפרט העדה היקרה שלנו, העדה הבוכרית. קיימת אצלנו משיכה מיוחדת לרצון לעושר. ב”ה גם זכינו שיש לנו לא מעט אנשים עשירים בעדה הבוכרית שמנצלים את העובדה הזו כדי לתת צדקה (זו אחת הסיבות המרכזיות לכך שהעדה הבוכרית מצטיינת בפעילות קהילתית בהיקפים אדירים יותר מאשר כלל עדות ישראל. שמעתי לא פעם ביקורת: למה אתם שומרים על עדתיות מיוחדת? מה העניין לעשות ‘סנטר’ לקהילה הבוכרית או לפתוח מועדוני נשים דווקא לקהילה הבוכרית? התשובה לכך פשוטה: וודאי שצריך! והלוואי ועדות אחרות היו יכולות לחקות זאת, אלא שזכינו שבעדה הבוכרית ישנם בעלי הון עם מודעות לצדקה שרוצים ויכולים לפתח את הפעילות הקהילתית הנפלאה הזו).

אלא שצריכים לזכור תמיד ולא לשכוח את סדר העדיפויות הנכון בחיים שמשה רבינו מגלה לנו בפרשת השבוע. קודם כל הילדים, אחר כך הכסף.

האדמו”ר הקודם מליובאוויטש אמר פעם: העושר האמיתי לא נמדד בתיקי השקעות או ברכוש, אלא להיות מבורך בילדים ההולכים בדרך השם.

בואו לא נשכח להשקיע במשפחה ובילדים שלנו. הם קודמים לכל. אם אין לנו את זה, חבל להתקדם למקומות אחרים. הילדים שלנו הם העתיד האמיתי שלנו. את חשבון הבנק שלנו לא ניקח אתנו אחרי מאה ועשרים. אבל הילדים, זה הדבר האמיתי והמוחשי שאנחנו משאירים בעולם לנצח.

Leave a Reply

Your email address will not be published.