בס"ד

4.12.2024 | ג' כסלו התשפ"ה

0

פוסטים עלו השבוע

החדשות החמות:

>> חדשות ראשי

קמה ממשלת נתניהו השישית

ברוב טקס הושבעה הממשלה החדשה לישראל ורוב חברי הכנסת הצביעו אמון בעדה ובכך נתנו לה את אישור היציאה לדרך * ראש הממשלה הנכנס נתניהו הצהיר מעל בימת הכנסת שהוא הולך ליישם את האג'נדה של ממשלת הימין עד תומה * השר לביטחון לאומי בן גביר עלה השבוע להר הבית ועורר סערה // 

היום לו המתינו מצביעי הימין הגיע, לאחר מספר ממשלות 'אחדות' שכשלו בזו אחר זו, בפעם השישית: מליאת הכנסת הביעה את אמונה בממשלת ה'ימין על מלא' שהציג בנימין נתניהו ברוב של 63 ח"כים מול 54 מתנגדים. לאחר ההצבעה, התחלפו חברי האופוזיציה והקואליציה החדשה במקומותיהם ונתניהו שב לכיסא ראש הממשלה בראש השולחן במליאה לאחר כשנה וחצי כיו"ר האופוזיציה. לאחר מכן, נשבע נתניהו בפעם השישית לתפקיד ראש הממשלה – והשרים החלו להישבע אחד אחרי השני. 

בטרם ההצבעה על הממשלה, אישרה המליאה את מינויו של ח"כ אמיר אוחנה לתפקיד יו"ר הכנסת ברוב של 63 מול חמישה מתנגדים ונמנע אחד. "אני מתחייב לעשות כמיטב יכולתי להיות ראוי לאמון שנתתם בי. בשבע השנים האלה עברנו, יחד עם הפוליטיקה הישראלית ויחד עם מדינת ישראל כולה – מסע מטלטל ורווי תהפוכות. השנים האחרונות התאפיינו בחוסר יציבות פוליטית, דבר שלמרבה הצער השפיע מאוד על האווירה – כאן בבית הזה ומחוצה לו", אמר בנאומו הראשון בתפקיד.

"המשימה לא תהיה קלה, ידענו כאן בשנים האחרונות רוויי התהפוכות מעשים שלא יזכרו בדברי הימים כפאר הדמוקרטיה הישראלית. ויכוחים סוערים ימשיכו ללוות את הפרלמנט הזה – הלוואי ונדע לנהל אותם בדרך ארץ ולהותיר את השנאות מאחור. הכנסת הזאת היא הבית של אזרחי ישראל כולם. היא היא המבצר האמיתי של זכויות האדם ושל חירות הפרט", הוסיף.

יוצאים לדרך 

הדובר הראשון היה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אשר פתח את דבריו במילים: "הממשלה החדשה יוצאת היום לדרך בעיצומה של שנת ה-75 לעצמאות ישראל". בשלב זה, האופוזיציה החלה לצעוק ונשמעו קריאות ביניים רבות – בדומה לצעקות שנשמעו בנאומו הראשון של נפתלי בנט.

"ב-25 השנים הראשונות של המדינה הנחנו את היסודות בכל תחומי העשייה, ב-25 השנים הבאות היינו עדים למהפך פוליטי מכונן וחתמנו על הסכמי שלום עם מצרים וירדן, ב-25 השנים לאחר מכן האצנו את המעבר לכלכלה חופשית, הפכנו את ישראל למעצמה של טכנולוגיה וחדשנות וחתמנו על עוד ארבעה הסכמי שלום היסטוריים", המשיך, תוך שהצעקות מספסלי האופוזיציה נמשכות. תחילה, נתניהו שתק, אך כאשר החלו צעקות "חלש", הוא ניסה להתגבר עליהם בקולו. "המשימה השנייה, לפתח את תשתיות המדינה. לפתח רכבת בזק שתיסע במהירות של מאות קילומטרים לשנייה, אנחנו נחושים לבטל את הפריפרייה ולהביא פריחה כלכלית לכל מקום במדינת ישראל. המשימה השלישית – להמשיך להרחיב את מעגל השלום עם מדינות ערב במטרה לסיים את הסכסוך הישראלי- ערבי", המשיך. "לא נסתפק במשימות האלו, הממשלה החדשה נחושה לטפל בהחזרת השקט, הביטחון האישי והמשילות למדינת ישראל. אנחנו נחושים לטפל ביוקר המחייה ובמחירי הדיור, ובשינוי מערכת החינוך לטובת כל תלמידי ישראל".

עם תום נאום נתניהו, עלה לנאום ראש הסיעה הגדולה שאינה בקואליציה, ראש הממשלה היוצא יאיר לפיד, שסיכם את פעילות ממשלתו. "השבעת הממשלה היא העברת מקל. בלב לא שקט אנחנו מעבירים את המדינה לידי הממשלה הנבחרת. מן הראוי ברגע כזה לתת לכנסת ישראל ולאזרחי ישראל דו"ח מסודר על מצב המדינה. מתוך כבוד למעמד, אני רוצה להביא בפני הכנסת את הנתונים העובדתיים על מה שעשתה הממשלה תחילה בהובלת נפתלי בנט, שזה הרגע לשלוח לו מכאן תודה גדולה, ולאחר מכן בראשותי. כדי למנוע נסיונות לשכתב את ההיסטוריה, צריך שיהיה ברור מה היה מצבה של המדינה ברגע העברת השלטון".

בני גנץ, אמר בנאומו במליאה: "למדינת ישראל אתגרי ביטחון אדירים בכלל זירות הפעולה – מולם היא נדרשת להעמיד צבא חזק ועוצמתי, ארגוני ביטחון מצוינים, והדרג המדיני צריך לנהל אותם ביחד ולהתוות את המדיניות באופן הרמוני. הכוונה להפוך את משרד הביטחון ואת הביטחון לסחורה פוליטית – מסוכנת. הכוונה לעשות משר הביטחון שר סוג ב', וממשרד הביטחון ומערכת הביטחון ערב רב של כוחות – מסוכנת. אני מתריע כאן, וקורא לכם בממשלה הנכנסת לא לאפשר לאף פוליטיקאי לנהל צבא פרטי, לא לפצל את סמכויות הביטחון, ולא להפקיד אותו בידיהם של פירומנים חסרי ניסיון". "אבל יותר משאני מוטרד מההתנהלות הביטחונית ומחקיקה כזו או אחרת, אני מודאג מאווירת הנקם ושכרון הכוח כלפי קבוצות שונות בחברה הישראלית. זיכרו חברי הממשלה הנכנסת, כי יש ציבור גדול שמרגיש שעולמו חרב עליו. חלקו מפגין כעת בחוץ. להם אני מבקש להגיד שלצד המאבק הנחוש בממשלה הנכנסת, עלינו גם לתמוך בה ואף לתת רשת ביטחון ליוזמות חיוביות אם יהיו כאלו שיבקשו לטרפד אותן מתוך הממשלה", הוסיף בהמשך.

בתוך כך, עם שוך החגיגות, לקראת יום שלישי השבוע, נוצר המיני משבר הראשון בממשלה, כאשר בבוקר צום עשרה בטבת השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר עלה להר הבית. זאת למרות איומים בטרור מצד חמאס, וחשש למתיחות ביטחונית. במשרד החוץ הפלסטיני גינו בחריפות את הביקור והגדירו אותו כ"פרובוקציה חסרת תקדים ואיום חמור. נתניהו נושא באחריות ובהשלכות לכך". בן גביר הודיע בתחילת השבוע שיעלה להר הבית. בתגובה הודיעו בחמאס שהם רואים בכך "הכרזת מלחמה". ערב לפני הביקור פורסם בכלי התקשורת כי השר בן גביר ידחה את ביקורו במקום לתאריך לא ידוע, אך כבר בשעות הבוקר התברר כי הביקור יתקיים במועדו למרות הקשיים. 

בוקסה

הרכב ממשלת נתניהו השישית :

ראש הממשלה: בנימין נתניהו

שר המורשת: עמיחי אליהו

שר המדע: אופיר אקוניס

שר במשרד החינוך: חיים ביטון

שר לביטחון לאומי: איתמר בן גביר

שר במשרד הרווחה: יואב בן צור

שר השיכון: יצחק גולדקנופף

שר הביטחון: יואב גלנט

שר החקלאות: אבי דיכטר

שרה במשרד ראש הממשלה: גלית דיסטל-אטבריאן

שר לעניינים אסטרטגיים: רון דרמר

שר הבריאות והפנים: אריה דרעי

שר הנגב והגליל: יצחק וסרלאוף

שר התרבות: מיקי זוהר

שר החוץ: אלי כהן

שר התיירות: חיים כץ

שר האנרגיה: ישראל כ"ץ

סגן רה"מ ושר המשפטים והמודיעין: יריב לוין

שר הדתות: מיכאל מלכיאלי

שר הרווחה: יעקב מרגי

שר העלייה והקליטה: אופיר סופר

שרת ההתיישבות: אורית סטרוק

השרה להגנת הסביבה: עידית סילמן

שר האוצר: בצלאל סמוטריץ

שר החינוך ושיתוף פעולה אזורי: יואב קיש

שר התקשורת: שלמה קרעי

שרת התחבורה: מירי רגב

שר התפוצות ושוויון חברתי: עמיחי שיקלי

נגישות