מגילת יסוד
במקביל לעלייה של שנות ה-70, היאחזות והתבססות הקהילה הבוכרית ברמלה, החל מר אבשלום גבריאלוב ז"ל בגיוס תרומות מבית לבית על מנת לייסד בית כנסת לקהילה הבוכרית בעיר רמלה, לצידו עמד מר ארי נרייוב ז"ל, וכך הוקם בית הכנסת הנושא את שם המייסד 'אבשלום'.
העלייה הגדולה
בהמשך, יחד עם גל העלייה של שנות ה-90, יזם יו"ר הוועד מר שלמה בנימינוב ז"ל ובנה מבנה נוסף בצמוד למבנה הקיים, היו"ר הבא של בית הכנסת – מר ישראל נתנוב ז"ל, המשיך אף הוא כקודמיו כשראה שבית הכנסת כבר אינו מכיל את כמות המתפללים הגדולה וכך באמצע שנות ה-90, הוסיף מבנה שלישי לצד השניים שכבר היו קיימים, כיום כל שלושת המתחמים של בית הכנסת מלאים מידי שבת וגם בימי חול, ישנם מס' מניינים לכל תפילה.
מעלית שבת
לפני כ-5 שנים, החליט ועד בית הכנסת לעלות קומה, וכך על שטח הגג של שני המתחמים הקיימים, נבנתה הקומה השנייה והוקדשה ע"ש ברך ואוסנת איסחרוב כהוקרה והערכה למר אהרון ורעייתו שרה איסחרוב על תרומתם לבנייה, הקומה השנייה כוללת מעלית שבת מתאימה לנגישות ולמתקשים בעלייה, ובמקביל המתחם השלישי בקומת הקרקע הפך לאולם האזכרות והאירועים.
שרשרת הגבאות
המייסד אבשלום גבריאלוב, וממשיכי דרכו שלמה בנימינוב, ישראל נתנוב, אברהם אלנתנוב ז"ל, ויבדלו לחיים טובים וארוכים – אבנר חלדרוב, שמואל בן מרדכי, אהרון איסחרוב.
קופה ראשית
כל שלושת מנייני התפילות מתנהלים בקופה משותפת, בניהול הגזבר אליעזר אבדולייב. גבאי בית הכנסת של הקומה השנייה – מר גבריאל מיכאלוב, ממשיך את דרכו של אביו שהיה חזן וגבאי בבית הכנסת, כמו כן מכהנים כגבאים מר קובי דוידוב ויו"ר הוועד מר מיכאל בורוכוב. מידי מוצ"ש כל גבאי עורך את רשימות חשבונות בית הכנסת שבאחריותו ומעביר לידי הגזבר, שבדרך כלל יודע כל מתפלל באיזה מהמתחמים הוא מתפלל.
פעילות ללא הפסקה
הרב רובי דוידוב שמכהן כרב בית הכנסת בהתנדבות מלאה, מקיים מנעד שיעורים רחב ביותר, החל מהשיעור היומי בין השעות: 21:30 – 22:30 בתחום המשפחה והזוגיות, הדרכת חתנים, חינוך ומשפחה, הרב דוידוב מגוון מידי יום ומכוון את השיעור לפי אוכלוסייה ייעודית, גברים או זוגות, נשואים או רווקים, הדרכת חתנים ועוד.
עונג שבת
כמו כן מוסר הרב רובי דוידוב שיעורי גמרא יומיים ושיעורים נוספים, ומידי ליל שבת עונג שבת ל-60 משתתפים, מידי יום מתקיימים גם שיעורי תורה כשעה לפני תפילת מנחה מפי רבנים מקומיים.
30 ק"ג אורז
בשמחת תורה תשעת חתני התורה, שלושה מכל אחד מבתי הכנסת, מקיימים יחד את סעודת החתנים, מתפללי בית הכנסת מגיעים בשרשרת החל משעות הבוקר המוקדמות ובינתיים כשאולם האירועים מתמלא ממתפללי המניין הראשון, המתפללים האחרים מקשיבים לשיעור תורה או מאריכים בתפילה, עד לסבב השני והשלישי, כדי לתת ולכבד בסעודת המצווה כל אחד ואחת עד שעות אחר הצהריים המאוחרות, את ה'פלאוו' מבשלים כמה טבחים בכמה סירים, ובסך הכל קרוב ל-30 ק"ג אורז ובמקביל הגזר והבשר וכו'.
אורחי כבוד
מזה עשרות שנים שעיריית רמלה יוזמת הקפות שניות לקהילה הבוכרית במתחם היכל הספורט הסמוך לבית הכנסת, לצד שאר בתי הכנסת תופסים גבאי ומתפללי בית הכנסת אבשלום, מקום של כבוד בזכות סמיכות האירוע למתחם בית הכנסת, בהקפות שניות אלו משתתפים אורחים חשובים כגון: נשיא קונגרס יהודי בוכרה מר לב לבייב, אב"ד תל אביב הרב זבדיה, ראשי העיר רמלה, סגני ראש העיר, חברי המועצה בני הקהילה הבוכרית ועוד.
שקית ההפתעות
לצד הרב שמחה יוסופוב המוסר שיעורי תורה בשפה הבוכרית, מבקשים הגבאים לציין את פעילותו של הרב רפי כהן שמידי שבת מארגן אמירת תהילים לילדי הקהילה, ובמקביל ערימת החטיפים והממתקים נמצאת אצל הגבאי והוא מחלק לכל ילד המגיע ואפילו לביקור קצר.
אסור לפספס
שיעורו השבועי של הרב אדיר עמרוצי, מידי יום ראשון בשעה 21:00, בסגנונו הייחודי והמרתק.
רגע בלתי נשכח
לפני כמה חודשים התארח בבית הכנסת הראשון לציון והרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א, יחד עם הרב שניר גואטה, בית הכנסת היה מלא עד אפס מקום.