לפני חמישים שנה, היגרו קבוצת יהודים בוכרים מברית המועצות. אוסטריה בשנים ההן הייתה המדינה המערבית הכי קרובה לברית המועצות, ובעקבות כך נוסדו במדינה מתקני הצלב האדום וארגוני הסיוע של הסוכנות היהודית והבונד. לאחר יציאתם של היהודים ממדינות הגוש הקומוניסטי לרבות פולין, בלארוס וכו', שימשה וינה נקודת המעבר המרכזית עבור המהגרים החדשים אשר מצאו מקלט בבירה האוסטרית, ויחד הקימו קהילה שמנתה מספר משפחות מצומצם ובהדרגה גדלה למספרה כיום – 3000 איש. "לאחר שעברו קשיי הגירה קשים, קבוצת היהודים הבוכרים בראשות ד"ר גריגורי גליבוב הקימה את הקהילה הבוכרית בשנת 1974 ונכנסה תחת חסות הארגון היהודי-אוסטרי IKG", מתאר נשיא הקהילה כיום מר שלמה אוסטוניאזוב וממשיך "באותם שנים רחוקות לא פעלו בוינה ארגונים ישראליים עם יכולות ביצוע מהותיות, המדינה הייתה שקועה בריפוי הפצעים של מלחמת יום הכיפורים ואנחנו נאלצנו להתמודד עם קשיים תורניים, לשמור על אחדותנו ובעיקר לגדל את ילדינו על פי הערכים שעליהם גדלנו, תוך הבחנה ושמירה על הימנעות מהתבוללות".
השלב המהותי של הקהילה הבוכרית בוינה היה דווקא בשנת 1992, עם הקמת המבנה הראשון של המרכז התרבותי והדתי של הקהילה הבוכרית לרבות בית כנסת וחוגי נוער וילדים ברח' טמפלגאסה 7 (המרכז הספרדי-Sefardisches Zentrum), מרכז זה הפך לסמל ללכידותה והצלחתה של הקהילה והפגיש את חברי הקהילה לתפילות, אירועים, חגים ופעילויות חינוכיות. כיום, קהילת יהודי בוכרה בוינה היא הגדולה ביותר באירופה, בוינה היא הגדולה ביותר עם שבעה בתי כנסת וניהול משותף אחד. תפילות סביב השעון, חוגים לילדים, פעילויות, כנסים ומופעים, מוסדות חינוך, שירותי דת ועוד עשרות מיזמים ופרויקטים שיצאו לאור בתחומי החברה השונים. בנוסף לכך, הקהילה הבוכרית בעיר שומרת על מסורות יהודיות ושיתוף פעולה הדוק עם ארץ ישראל ושאר הקהילות הבוכריות ברחבי העולם.
"הנוער שלנו לא רק משמר מסורות, אלא גם משתלב באופן פעיל בחברה האוסטרית. ביניהם עורכי דין, רופאים, מהנדסים, אנשי עסקים מצליחים ואפילו יועצים לפרלמנט האוסטרי. בנוסף, קהילת יהודי בוכרה בוינה היא שחקן כלכלי חשוב בבירת אוסטריה. רשת מסעדות כשרות, חנויות כשרות, סופרמרקטים, לרבות רשת חנויות הבגדים האחרות, חנויות הקולינריה ועוד מספר מפעלים השייכים לבני הקהילה הבוכרית". מתאר נשיא הקהילה מר אוסטוניאזוב וממשיך "הקהילה נותנת תשומת לב מיוחדת לתוכניות נוער. מועדוני סיוע -"יד ביד" במרכז הקהילתי ומועדון חי במתחם 'בית הלוי'. אנו מקיימים הרצאות, טיולים לאתרים יהודיים באירופה, ישראל וארה"ב, אירועי צדקה ואירועי תרבות. מחנות קיץ וחורף, הדרכות, כיתות אמן – כל זה מכוון לתמיכה במסורות ובפיתוח תכונות מנהיגות אצל הדור הצעיר. המועדונים האלו הם הגאווה שלנו, צעירים מקבלים הזדמנות להתפתח, ללמוד היסטוריה יהודית, תרבותית ומסורתית, תוך בנייה של שיתופי פעולה וחברויות בסביבה הקהילתית. ההתנדבות מסייעת לחזק את הקשר שלהם עם הקהילה ולהפוך את החיים שלה לעוד יותר מבריקים ותוססים. הקהילה מפתחת פעילות תרבותית באופן פעיל. יש לנו עלון מודפס משלנו – המגזין הרבעוני "חדשות ספרדיות". מועדון התרבות "כינור דוד" אשר פועל בהצלחה, בהנהגתה של אנג'לה ניאזוב, המועדון מציע קורסים לכל הגילאים: לימוד שפות זרות, שחמט, ציור, שיעורי קצב וגיטרה.
ערבי נשים בהנהגתה של רינה קייקוב מתקיימים באופן קבוע ומועדון הגמלאים בראשותו של שמואל יעקובוב מעבירים את שעות הפנאי בצורה מאוד מעניינת לגיל הזהב. הקהילה שלנו מבינה שהסוד להצלחה טמון בלכידות הקהילה. ושהצלחתו של האחד תלויה בהצלחתו של השני. היכולת לעמוד במילה שלנו, התמיכה ההדדית והערכים המשותפים עוזרים לנו לשמור על אחדות גם בזמנים קשים".
הקהילה הבוכרית בוינה בדומה לשאר הקהילות היהודיות באירופה, הצליחו בשנים האחרונות להוות כתובת לכל הצרכים הקהילתיים של הקהילות היהודיות, תוך שיתוף פעולה עם הצוותים והמוסדות האוסטריים, במטרה לשמור על ביטחונם ורווחתם של בני הקהילה. "קהילת וינה עברה דרך קשה: מצעדיהם הראשונים של המהגרים ועד למרכז מרכזי של החיים היהודיים באירופה. היום היא דוגמה נוצצת לאופן שבו תוך שמירה על מסורות, אתה יכול להשתלב בחברה המודרנית מבלי לאבד את השורשים שלך. כמו שאומרים, "בלי העבר אין עתיד". הקהילה הבוכרית של וינה מבינה זאת היטב. 50 שנות היסטוריה הן לא רק הישג, אלא גם השראה לדורות הבאים. ברצוני להביע את תודתי העמוקה לנשיאינו ולצוותים שפעלו לפני ותרמו את תרומתם הבלתי נשכחת לבנייתה ולחיזוקה של קהילת בוכרה בוינה: גריגורי גליבוב, רפאל עלייב, יורי גילקרוב ואמנר קלנטרוב. וגם לצוות ההנהלה של היום, במיוחד ליו"ר ועד הקהילה, יוסף-יוזיק סריקוב, וסגן נשיא ה-IKG, מיכאל גליבוב, על עבודתם המצפונית לטובת הקהילה שלנו".