בס"ד

13.11.2025 | כ"ב חשון התשפ"ו

0

פוסטים עלו השבוע

החדשות החמות:
שקופית קודמת
שקופית הבאה

>> חדשותחדשות שלישימגזיןמשפחהקהילה

וינה: שמואל בן ה-13 ויתר על מתנות בר המצווה וגייס 20,000 יורו ללוחמי ישראל

השבוע נערכה בלשכת המשנה למנכ"ל משרד החוץ מר צחי דיקשטיין, קבלת פנים יוצאת דופן לא לשגריר ולא לדיפלומט בכיר, אלא לנער צעיר אחד מווינה, שהוכיח שלפעמים לב של ילד יכול להאיר עולם שלם.

קרדיט לצלם: מרדכי גורדון משרד החוץ

שמואל גליבוב, בן 13 בלבד, תלמיד יהודי מהקהילה הבוכרית בוינה שבאוסטריה, הגיע לירושלים כשהוא נושא עמו מסר של אהבה, ערבות הדדית וציונות, והוכיח שגיל הנערות אינו מגבלה כשמדובר ביוזמה גדולה ובנתינה כנה מהלב. את חגיגת בר המצווה שלו שמציינת את כניסתו לעולם המצוות בחר שמואל להקדיש לא לעצמו, אלא לעם ולחיילי ישראל.

במקום לבקש מתנות אישיות או הפקות נוצצות, החליט שמואל לוותר על המתנות המסורתיות, ולמקד את האירוע שלו בנתינה למען ישראל. את הבחירה יוצאת הדופן הזו תרגם למעשה יצירתי ומעורר השראה: הוא צייר במו ידיו סדרת ציורים מרגשת בהשראת לוחמי צה"ל, משפחת ביבס ז"ל, ודמויות מרכזיות ממלחמת "חרבות ברזל". את הציורים הפך להדפסים על חולצות, כל אחת נושאת מסר, דימוי, או דמות שהפכו לסמל בתקופה האחרונה ואלו נמכרו במהלך חגיגת בר המצווה שנערכה בוינה.

התגובות לא איחרו לבוא – תוך זמן קצר גויסו כ-20,000 יורו ממכירת החולצות, סכום שאותו בחר שמואל להעביר כתרומה למשפחות שכולות: משפחתו של לוחם גולני עלמקאן טרפה ז"ל, שנפל בקרב בלבנון באוקטובר 2024, ומשפחתו של חלל משטרת ישראל שנהרג אף הוא במהלך המערכה.

היום, בלשכתו של המשנה למנכ"ל משרד החוץ, התקבל שמואל בקבלת פנים צנועה אך מרגשת. צחי דיקשטיין שבירך את שמואל על המעשה, אמר:
"מעשה כזה של ילד בן 13 אינו מובן מאליו. בעולם של רשתות, גירויים ומסכים, אתה בחרת להוריד את הראש, לצייר, ולתת לעם שלך. מעשה כזה מחזק את הקשר בין יהדות התפוצות לישראל יותר מכל מסמך רשמי".

שמואל, בליווי הוריו ונציגים מקהילתו, מסר באותו מעמד את החולצה שנעשתה לזכרם של בני משפחת ביבס הי"ד, סמל כואב ואנושי של התקופה. "אני לא חייל, אבל אני מרגיש מחובר לכל חייל", סיפר שמואל בהתרגשות. "בווינה לפעמים מרגישים רחוקים, אבל אני תמיד מרגיש קרוב. רציתי שיידעו שגם מאוסטריה – אנחנו יחד אתכם, עם ישראל".

בהתרגשות ניכרת, ציין גם נציג המשפחה השכולה כי המעשה של שמואל מהווה "תזכורת שעם ישראל כולו גוף אחד – והלב פועם גם הרחק מגבולות הארץ".

למחווה של שמואל היה הד ציבורי גם ברשתות החברתיות, שם שותפו התמונות והסיפור מעורר ההשראה. אנשי תרבות, מובילי דעה ומשפחות שכולות בירכו על המעשה, וקראו לעוד צעירים בתפוצות למצוא דרכים יצירתיות ומחברות לבטא את אהבתם לעם ולמדינה.

נגישות