בס"ד

12.6.2025 | ט"ז סיון התשפ"ה

0

פוסטים עלו השבוע

החדשות החמות:
שקופית קודמת
שקופית הבאה

>> חדשותחדשות ראשימגזיןקהילה

צאלה גז-אביוב הי"ד

ביום רביעי בערב, כשהשמש החלה לשקוע על הרי השומרון, יצאה צאלה גז-אביוב לבית החולים, כשהיא נושאת ברחמה את בנה הרביעי. רגע שאמור היה להיות מלא תקווה וחיים – הסתיים בטרגדיה נוראה. מחבל פתח באש לעבר רכבה של צאלה, סמוך לכפר ברוכין שבשומרון, היא נפצעה אנושות והובהלה לבית החולים בילינסון – שם הרופאים הצליחו ליילד את בנה בניתוח חירום, אך לבסוף נאלצו לקבוע את מותה.

בת 33 בלבד הייתה צאלה, אשת חיל, רעיה ואם אוהבת לשלושה ילדים, שיצאה להביא חיים – ונרצחה בידי אלו שעושים הכל על מנת לקטוע חיים.

"שיצאה להביא חיים – ונרצחה בידי אלו שחרטו על דגלם את גדיעת החיים".

"עין טובה, מאור עיניים"

למרות השבר הגדול, בני משפחתה של צאלה ביקשו להעניק חיים לאחר פטירתה – והחליטו לתרום את איבריה. קרניות עיניה הושתלו בשני מטופלים: ילד בבית החולים שניידר ומטופל נוסף בבית החולים בילינסון. 

 

ביום רביעי בערב, ה-14 במאי 2025, בעוד משפחתה ממתינה לרגע הגדול – לידת בנה הרביעי – יצאה צאלה גז-אביוב ז"ל יחד עם בעלה חננאל, בדרכם אל בית החולים. לרגע, נדמה היה שזו תחילתו של פרק חדש בחייהם, אך אז התרחש הבלתי נתפס, בפיגוע ירי סמוך לכפר בורוקין שבשומרון, מחבל פתח באש לעבר רכבם של בני הזוג. צאלה נפצעה באורח אנוש, היא פונתה במהירות לבית החולים בילינסון בפתח תקווה, שם ניסו הרופאים להציל את חייה – ולצד זאת, לחלץ את העובר שברחמה. חרף מאמציהם הרבים, נאלצו לקבוע את מותה. בנה – שנולד בניתוח חירום – מאושפז מאז ביחידה לטיפול נמרץ בפגייה של בית החולים שניידר, במצב קשה אך יציב. ביום שלישי נערך לו טקס חשיפת שם, טרם ברית המילה, ושמו בישראל: רביד חיים – שם שנבחר מראש על ידי צאלה עצמה.

היא לא זכתה לראות את בנה. לא לחבק אותו. אך אפילו במותה – היא בחרה לתת חיים.

 

"צאלה תמיד נתנה אור – גם בחיים, וגם אחריהם"

צאלה גז-אביוב הי"ד הייתה בת 33, אשתו של חננאל ואם לשלושה ילדים קטנים. היא עבדה כפסיכותרפיסטית, והיוותה מוקד השראה לרבים ברשתות החברתיות, לאור הסרטונים הרבים שפרסמה ושעסקו בהתמודדות מול חרדה, טראומה והתנהגות. בדרכה הייחודית השפיעה בכל מקום שבו דרכה. האור שהביאה למשפחתה ולסביבתה – הפך לסמל גם לאחר פטירתה.

בצעד מעורר השראה, החליטה המשפחה לתרום את איבריה. שתי קרניות עיניה של צאלה הושתלו בשני חולים – אחד מהם ילד בבית החולים שניידר, והשני מבוגר בבית החולים בילינסון. הם זכו מחדש במאור עיניהם – הודות לנתינה שבלב.

בעלה, חננאל, סיפר:
"צאלה תמיד ניסתה לראות את הטוב ולהביא אור לעולם. גם כשנפרדה מאיתנו, דאגנו שהיא תיתן עין טובה לשני אנשים. מאור עיניים – ועין טובה, זו הייתה דרכה".

 

מסע של חיים שנגדע באכזריות

הפיגוע שהוביל למותה של צאלה הי"ד התרחש באחת מנקודות החיכוך המרכזיות בשומרון. לפי תחקיר צה"ל, תצפיתנית זיהתה את המחבל יורה לעבר הרכב והכריזה על "פטיש חם" – שם קוד לפיגוע פעיל. עם זאת, הירי הקטלני כבר התרחש והמחבל נמלט.

בימים שאחר כך כיתרו כוחות צה"ל את הכפר הסמוך בורוקין, בחיפוש אחר היורה. במהלך הסריקות נורה למוות חשוד שהתקרב ללוחמים תוך קריאות "אללה אכבר", ההערכה היא שמדובר ברוצחה של צאלה.

"תן כוח להכיל את ה'גם וגם'"

כמה ימים לפני מותה, כתבה צאלה הי"ד דברים מרגשים ליום הזיכרון – מילות תפילה עמוקות שהפכו מצמררות לאחר נפילתה:

"השנה בליבי תפילה ענקית:
ה', תעזור לכל מי שנשאר פה,
תן כוחות לחיות חיים בריאים ומלאי משמעות,
תן להצליח להכיל את ה'גם וגם',
תחזק את הנפש שלנו,
ותשמור על כל עמך".

מילים אלה, שנכתבו ממקום של אמונה, כאב ותקווה – הפכו לצוואה שקטה, דרכה של צאלה להתמודד עם מציאות לא פשוטה. אך גם לשאוף לאור, למרות הכול.

"כשהחיים נקטעים – הנתינה ממשיכה"

טקס חשיפת השם של בנה התינוק התקיים באווירה מורכבת וקשה – חגיגיות מהולה בעצב. בני המשפחה הקריאו את שמו: רביד חיים, וביקשו מהציבור להתפלל להחלמתו.

רבים נרתמו סביב המשפחה – מתוך הכרה עמוקה בכאבם ובאומץ ליבם. בשקט, בכבוד, הם ביקשו להשיב חיים מן השבר – ונתינת האיברים הייתה הסמל לכך.

זיכרון שממשיך לפעום

במהלך השבוע האחרון יצאה משלחת מטעם קונגרס יהודי בוכרה לנחם את משפחת גז-אביוב, בסוכת האבלים שהוקמה בגבעת זאב בבית הוריה של צאלה הי"ד, שמואל וגליה אביוב. 

ראב"ד ת"א ואב"ד העדה הבוכרית הרב זבדיה כהן שוחח עם המשפחה ונשא דברי חיזוק ונחמה, יחד עם רעיית נשיא הקונגרס הגב' אולגה לבייב וחברי נשיאות הקונגרס מר אמנון אהרונוב ומר אפי יליזרוב. בנוסף, ניחמו את המשפחה ונכחו בביקור -מזכ"ל איגוד הרבנים הרב יצחק שמלוב, מנכ"ל הקונגרס הרב יהודה בלוי והסמנכ"ל ר' יוסי ניאזוב.

 

צאלה הביאה אור בחייה – והמשיכה להאיר גם לאחריה.

יהי זכרה ברוך.

נגישות