האווירה באולמות בנייני האומה בירושלים ביום שני האחרון, י"א באלול, הזכירה יותר מופע ענק מאשר עוד כינוס שגרתי בלוח השנה. כ-6,000 נשים ובנות מכל גוני הקשת הישראלית, מכל המגזרים ומכל קצוות הארץ, גדשו את המושבים עד אפס מקום כדי לקחת חלק בכנס הארצי ה-63 של ארגון נשי ובנות חב"ד. המסורת הזו, שהחלה בעידודו הישיר ובברכותיו הנלהבות של הרבי מליובאוויטש, הפכה עם השנים לאחד מאירועי הנשים הגדולים והמשפיעים ביותר בישראל.
תחת הכותרת "אחותי את", הציע הכנס למשתתפות תמהיל מדויק של חוויה חברתית ותרבותית לצד עומק רוחני. התוכנית המושקעת שילבה הפקות מולטימדיה עכשוויות, מופעי שירה ומחול מקוריים, הרצאות תוכן מרתקות וסיפורים אישיים שנגעו בנימים הדקים ביותר של הלב. הקהל, שהורכב מנשים חרדיות, דתיות, מסורתיות וחילוניות, יצר פסיפס אנושי מרהיב שכולו אחדות, שותפות וחיבור שורשי.
אך מעבר לחגיגיות ולעוצמה הוויזואלית שנשבה מהבמה, האירוע השנה עמד בסימן צעד מעשי ורחב היקף: השקת מיזם הסברה לאומי חסר תקדים לקירוב, להסברה ולהנגשה של מצוות טהרת המשפחה לכלל נשות ישראל. המהלך נולד בשותפות הדוקה ובתמיכתו המלאה של נשיא קונגרס יהודי בוכרה העולמי ואיש העסקים, מר לב לבייב, שלקח על עצמו להוביל את המהפכה התודעתית הזו.






הכנס נערך בסמיכות זמנים מעוררת השראה ליום השנה לפטירתה של אמו של הנגיד, הרבנית חנה לבייב ע"ה. כאשר עלה מר לבייב לדוכן הנואמים, השתררה באולם דממה מוחלטת. בנאום אישי, חם וסוחף שנמשך דקות ארוכות, בחר לבייב לקחת את אלפי המשתתפות למסע נוסטלגי ומעורר מחשבה בין חדרו של הרבי בניו יורק לבין הבית היהודי החם שבו גדל מעבר למסך הברזל.
לבייב שיתף ברגעים נדירים ויוצאי דופן מתוך המפגשים והשיחות האישיות להם זכה אצל הרבי מליובאוויטש לאורך השנים. הוא תיאר כיצד לצד החיבוק החם, ההערכה העצומה והעידוד לכל יוזמה, הייתה קיימת אצל הרבי תביעה פנימית בלתי פוסקת לעשות תמיד צעד אחד נוסף קדימה, ולא להסתפק לעולם בהישגי העבר. הרבי, כך הסביר לבייב, דרש מאמידיו לראות בכל יהודי ויהודייה ניצוץ קדוש שאין לו תחליף, ומתוך כך לגזור אחריות הדדית, ערבות עמוקה ומאמץ בלתי נדלה לקירוב לבבות אמיתי.
מתוך הזיכרונות הללו עבר לבייב לדבר בהתרגשות גלויה על דמותה של אמו ע"ה. הוא גולל בפני הקהל את תנאי החיים הקשים והסביבה הכפרנית והעוינת בברית המועצות הקומוניסטית, שבה שמירת מצוות הייתה כרוכה בסכנת נפשות של ממש. למרות המשטר הנוקשה והפחד המתמיד, נטעה הרבנית חנה בכל ילדיה חינוך שורשי ללא פשרות לחסד, לצדקה, להכנסת אורחים, לכשרות מדוקדקת וליראת שמיים. מעל לכל, הדגיש, היא מסרה את נפשה על שמירת קדושת הבית וטהרת המשפחה, מתוך אמונה יוקדת שזהו היסוד האיתן לקיומו של העם היהודי.
המעמד הגיע לשיא רגשי כאשר על מסכי הענק הוקרן סרט דוקומנטרי מרגש על פועלה של הרבנית חנה ע"ה ומורשתה המפוארת, שממשיכה לפעום כיום ביתר שאת דרך מוסדות "אור אבנר וחנה" – רשת החינוך היהודית הגדולה בעולם. הרשת, שנוסדה לפני למעלה משלושה עשורים, מחנכת רבבות תלמידות ותלמידים ברחבי העולם ומנחילה להם ערכים של נתינה ושמירת מסורת. הנימה האישית נמשכה כאשר נכדתה, מיכל לבייב, עלתה לבמה וביצעה בקול מרטיט ונוגע ללב את השיר "את אחי אנוכי מבקש" – מילים שממחישות היטב את תפיסת עולמו של סבה.
בארגון נשי ובנות חב"ד החליטו לתרגם את הרוח הגדולה של הכנס ואת מורשתה של הרבנית חנה למעשים בשטח. המיזם החדש, שיוצא לדרך בימים אלו בפריסה ארצית רחבה, שואף לשבור סטיגמות ישנות ולהציג את טהרת המשפחה באור מודרני ועכשווי – לא כהלכה מכבידה או כהגבלה, אלא כסוד האמיתי להתחדשות הזוגיות, לשלום הבית ולבניית חוסן רגשי בעולם מערבי סוער ומאתגר.
התוכנית האסטרטגית של המיזם נבנתה בקפידה על גבי שלושה צירים משלימים, היוצרים עבור כל אישה מסע שלם ומזמין – מחשיפה ראשונית ועד לליווי מעמיק:
הציר הראשון מתמקד בפעילות שטח ישירה. המיזם יעניק תמיכה נרחבת לפתיחת מערך שיעורי בית ומפגשים אישיים ברחבי הארץ, שיועברו על ידי מדריכות מוסמכות באווירה פתוחה ומזמינה עבור נשים שעדיין אינן שומרות מצוות.
הציר השני כולל הפקת חומרי הסברה איכותיים ויוקרתיים. בימים אלו נשלמת כתיבתו של פרוספקט מעוצב ומודרני, המנוסח בשפה נהירה וקולחת ומנגיש את הרציונל הזוגי, הפסיכולוגי וההלכתי של המצווה לקהל הרחב.
הציר השלישי והחדשני ביותר הוא מהלך מדיה דיגיטלי מתקדם: הפקת סדרה של חמישה סרטונים קצרים המבוססים על דמויות בינה מלאכותית (AI) שפותחו במיוחד. הסרטונים ימחישו סיטואציות זוגיות יומיומיות, יאירו את החשיבות של המרחב וההתחדשות בקשר, וישמשו כשער כניסה דיגיטלי שיחבר את הצופות ברשתות החברתיות אל ערוצי הלימוד וההעמקה.
המיזם כולו מוקדש לעילוי נשמתה של הרבנית חנה בת מני וצביה לבייב ע"ה. מארגני הכנס מסכמים בביטחון כי השילוב בין מורשת שורשית, כלים טכנולוגיים מתקדמים ורצון עז לאחדות, יביא את אור הטהרה לבתים רבים נוספים ויחזק את הזוגיות והשלום בכל בית בישראל.